Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі почали подавати електропостачання для 10 000 споживачів

В Ізюмі почали подавати електропостачання для 10 000 споживачів

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко та начальник ХОВА Олег Синєгубов 13 жовтня відвідали Ізюм.

У частині міста сьогодні з'явилася електроенергія, також роботи з підключення світла тривають на усій деокупованій території Харківської області.

«Світло з’явилося і на Ізюмському хлібзаводі. Це дозволить забезпечити виробництво хліба для місцевих мешканців. Також практично повністю відновлено живлення у Балаклії – світло мають 15 000 споживачів. У Куп’янську світло вже є у 4 000 мешканців», – сказав Кирило Тимошенко.

Як зазначив Олег Синєгубов, перше завдання на деокупованих територіях – це саме відновлення функціонування критичної інфраструктури.

«Від відновлення електроенергії першочергово залежить робота магазинів, банківських установ, «Укрпошти» тощо. Впродовж двох тижнів й інші мешканці Ізюма отримають електрику. Звичайно, ми зараз говоримо про ту інфраструктуру, яка вціліла», – наголосив Олег Синєгубов. 

Також очільник області додав, що невдовзі планують відновити електропостачання у Вовчанську. Зокрема, декілька днів тому почали подавати електрику в Куп’янську та Шевченковому. Також в найкоротші терміни будуть заживляти селище Савинці та село Вербівка Ізюмського району.

«На сьогодні в Ізюмі всього є 20 тисяч споживачів. Половину міста вже заживили, зокрема такі важливі об’єкти, як хлібзавод та лікарня. Так, в Ізюмі задіяно 47 працівників РЕМ, – зауважив заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський. – Звичайно, в планах до холодів заживити якомога більше населених пунктів, але все залежить від темпів розмінування, бо тільки після цього можемо ремонтувати пошкоджені лінії». 

Майстер хлібобулочного цеху Юлія Калюжна працює на заводі протягом 10 років. Вона розповіла, що тиждень вони пекли хліб завдяки роботі генератора. З подачею світла зможуть збільшити кількість виробів, щоб забезпечити, зокрема, безоплатним хлібом мешканців Ізюма та інших населених пунктів.

«Коли ми взяли першу буханку за війну, то деякі люди хотіли плакати. Я вдихнула оцей запах і було дуже незвичайне відчуття. Особливо, коли вдома стільки часу не було борошна, а тут ми спекли хліб. А хліб – це все!», – поділилася Юлія Калюжна.

Більше фото дивіться за посиланням.