Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку бойових дій Товариство Червоного Хреста України допомогло понад 1,5 млн жителів Харківської області

З початку бойових дій Товариство Червоного Хреста України допомогло понад 1,5 млн жителів Харківської області

У співпраці з Харківською ОВА представники Червоного Хреста надають допомогу найбільш вразливим верствам населення на деокупованих територіях області.

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол наголосив, що діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста та обласної організації Товариства Червоного Хреста України суттєво впливають на гуманітарну ситуацію в регіоні. 

«Разом з Товариством Червоного Хреста ми проводимо евакуацію населення з деокупованих територій Харківської області, забезпечуємо населення продуктовими наборами та засобами гігієни. Робимо все для того, щоб люди якомога менше відчували наслідки бойових дій», – розповів Іван Сокол під час брифінгу 6 жовтня.

Зокрема, як зазначив голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров, за час повномасштабного вторгнення рф продуктову допомогу отримали 1,6 млн осіб, гігієнічними наборами забезпечили 1,15 млн громадян, медичними засобами – близько 200 тисяч, спальні набори, одяг та взуття отримали приблизно 600 тисяч осіб.

«За сім місяців було евакуйовано 15 тисяч людей. Лише за вересень з деокупованих територій Харківщини Товариством Червоного Хреста України евакуйовано близько 1500 осіб. Також спільно з Харківською ОВА у вересні створили координаційний штаб, за участю якого з деокупованих територій загалом було евакуйовано приблизно 10 тисяч осіб», – сказав Костянтин Башкіров.

Наприкінці брифінгу нагородили двох волонтерів обласного Товариства Червоного Хреста України Олександра Бондаря та Данієлу Якім почесними грамотами Харківської ОВА.