Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери Харківщини спільно з ХОВА обговорили розподіл гуманітарної допомоги в регіоні

Волонтери Харківщини спільно з ХОВА обговорили розподіл гуманітарної допомоги в регіоні

Під час зустрічі розглянули можливість створення Координаційної ради волонтерів у Харківській області, аби якісніше забезпечувати потреби громадян.

У заході взяли участь представники майже 30 благодійних і громадських організацій.

«Кожен з вас зробив дуже велику роботу, я сподіваюся, що наша спільна діяльність сприятиме тому, щоб швидше забезпечити всі потреби людей», – звернулася до присутніх заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Як зазначила керівниця БО «БФ «Незламний Харків» Марія Зайцева, є необхідність об’єднати волонтерів задля допомоги ЗСУ, ТРо, ДСНС та правоохоронним органам Харківської області. Волонтерка запропонувала організувати хаб допомоги матерям Харківщини та сформувати робочі групи підтримки медицини, зі створення нових робочих місць і допомоги тваринам.

«Дуже актуальним є питання створення штабу розвитку волонтерів, аби благодійні фонди могли писати гранти і розуміли, як співпрацювати з міжнародними організаціями і владою, – презентувала проєкт Марія Зайцева. – Окрім допомоги на деокупованих територіях, нам потрібно не забувати також про ВПО. Тому є необхідність створити гуманітарній штаб по роботі з "білою зоною" Харківської області та ВПО». 

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага повідомив, що наразі більш ніж 400 тисяч ВПО проживає в межах Харківської області. Приблизно 800 тисяч переселенців з Харківщини мешкає в різних регіонах України, найбільше – в Полтавській області – понад 120 тисяч громадян.

«Департамент займається вразливими верствами населення як до війни, так і зараз. Єдине, що сьогодні, під час бойових дій, ця категорія ще тяжче себе відчуває. Тому допомога, яку ви сьогодні надаєте, є неоціненною», – сказав Юрій Шпарага.