Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Передумов для евакуації мешканців Харківщини немає – Олег Синєгубов

Передумов для евакуації мешканців Харківщини немає – Олег Синєгубов

За словами голови ХОДА, в області розроблено чіткі алгоритми дій на випадок, якщо виникне необхідність евакуювати населення.

Про це керівник облдержадміністрації Олег Синєгубов повідомив під час брифінгу 23 лютого.

«Зараз для цього передумов немає. У нас розроблено чіткі алгоритми дій із містом Харковом щодо поетапних можливих евакуаційних заходів місцевих мешканців», - сказав голова ХОДА.

Він зауважив, що в області працює система оповіщення, яка передбачає комплекс заходів і щодня вдосконалюється.

«Повірте, якщо буде необхідність в евакуації, кожний громадянин про це дізнається, а головне – дізнається, як йому діяти, - запевнив Олег Синєгубов. - Не час сьогодні збирати тривожні валізи – наразі про це не йдеться. Органи державної влади, силовий блок перебувають у посиленому режимі саме для того, щоб у місті Харкові та області продовжувалося нормальне життя».

Інформацію про захисні споруди регіону розміщено на сайті ХОДА та Харківської міськради.

Також при облдержадміністрації діє «гаряча лінія» для всіх, хто має бажання виїхати з тимчасово окупованих або підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей. Для їх розміщення в області готують один із санаторних закладів.

«У нас розроблений чіткий алгоритм дій на ці випадки. Учора я особисто інспектував ці місця, переконався, що там є все необхідне для цих людей», - сказав Олег Синєгубов.

Начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін повідомив, що ситуація в області контрольована.

«Ситуацію ми контролюємо, ми бачимо, що відбувається, вживається дуже багато заходів. Тому час єднатися і продовжуємо спокійно, кожен на своєму місці виконувати покладене на них завдання», - сказав Роман Дудін.