Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання реорганізації районних держадміністрацій

У ХОДА обговорили питання реорганізації районних держадміністрацій

31 січня відбулось засідання робочої групи з координації проведення реорганізації РДА Харківської області під керівництвом заступника голови обласної держадміністрації Олександра Скакуна.

В обговоренні взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, територіальних органів міністерств і відомств України в Харківській області, районних держадміністрацій й голови комісій з реорганізації РДА.

Зокрема, робочу групу з цього питання було створено за розпорядженням голови ХОДА Олега Синєгубова.

«Розглянули питання щодо реорганізації районних державних адміністрацій, проговорили всі ті робочі моменти, які виникають з Державною податковою службою, з Пенсійним фондом. Тобто нам необхідно пришвидшити закінчення робіт з ліквідації всіх старих адміністрацій і вже закрити це питання», – підсумував Олександр Скакун.

Нагадаємо, в Україні почали реорганізацію РДА ліквідованих районів рік тому. Так, відповідне розпорядження було ухвалено Кабінетом Міністрів України 16 грудня 2020 року. Тоді також ухвалили порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, зокрема - передача майна, прав та обов’язків РДА, що припинили роботу у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою.

«Основні питання, які виникають під час реорганізації цих структурних підрозділів – це перевірки податкової і Пенсійного фонду. Так, з трьох колишніх РДА у нас припинена робота Кегичівської РДА, не припинена Сахновщинської і Зачепилівської. Наразі чекаємо на довідки з податкової», – доповів голова Красноградської РДА Віктор Войтенко.