Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники попереджають водіїв про можливість ожеледиці

Дорожники попереджають водіїв про можливість ожеледиці

Уночі на Різдво жителям Харківської області синоптики прогнозують невеликий дощ зі снігом при температурі +1°С -1°С.

До ранку 7 січня дощ закінчиться. Після Різдва на вихідних по області очікується температура атмосферного повітря до -10°С градусів уночі.

«Увага, у зв’язку з опадами та переходом температури через "0°С" на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!» - застерігають у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Минулої доби, за даними САД, на державних дорогах області працювало понад 60 одиниць спецтехніки. Було задіяно ротор, який виконував роботу з поширення проїзної частини від снігу, та 86 робітників.

Для обробки доріг протиожеледними матеріалами використали: 224,5 м3 піщано-соляної суміші, 54 м3 відсіво-соляної суміші та 13 т технічної солі.

«Проводились роботи з розширення проїзної частини від снігу, ліквідації зимової слизькості, роботи з водовідведення, очищення та обробки автопавільйонів (зупинок), тротуарів на шляхопроводах. Стан покриття на більшості державних доріг – мокре, оброблене протиожеледними матеріалами», - повідомили у Службі автодоріг.

Нагадаємо, з питаннями щодо стану проїзду дорогами державного значення можна звернутися за номером 0573368344 цілодобово.

Стоянки та місця відстою для транспортних засобів зображені на Google мапі