Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорозі Харків – Липці – Борисівка відновили понад 10 км покриття

На дорозі Харків – Липці – Борисівка відновили понад 10 км покриття

Капітальний ремонт автодороги зробили в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Загальна протяжність дороги О-212553 Харків – Липці – Борисівка становить 34,9 км. Як розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, спочатку, з березня по вересень 2021 року, в межах «Великого будівництва» відновили 6-кілометрову ділянку. Проте в листопаді за додаткові кошти роботи продовжили й загалом відремонтували понад 10 км цієї дороги.

«Ця автомобільна дорога з'єднує понад 10 населених пунктів, у яких проживає більш ніж 25 тис. людей. Вона є особливо важливою, максимально навантажена, оскільки проходить біля Харкова, там розташовані і школи, і садочки. Тому ремонт цієї дороги був дійсно нагальним», – зазначив Ігор Турченко.

За його словами, до ремонту дороги підходили капітально: відновили основу покриття, відповідно до проєкту було зроблено 2 шари асфальтобетонної суміші. Особливу увагу приділили безпеці дорожнього руху.

«У місцях, де розташовані опорні школи – а це Липці і Циркуни – були встановлені світлофори, зроблені пішохідні переходи й освітлення. Тобто нині ця дорога дійсно європейського зразка і роботи на цей рік повністю закінчені», – додав Ігор Турченко. 

На 2022 рік заплановано ремонт ще 1,5 км ділянки дороги Харків – Липці – Борисівка. Роботи мають завершити в березні-квітні.