Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк закликав керівництво церков забезпечити дотримання карантинних обмежень під час релігійних свят

Михайло Черняк закликав керівництво церков забезпечити дотримання карантинних обмежень під час релігійних свят

22 грудня заступник голови ХОДА зустрівся з представниками релігійних організацій Харківщини.

Михайло Черняк попросив глав церков та релігійних конфесій відповідально поставитися до організації заходів за участі вірян та дотримуватися карантинних заходів. Він також підкреслив, що єдиним дієвим захистом проти COVID-19 є вакцинація.

«Незважаючи на те, що нинішня хвиля захворюваності йде на спад, нова хвиля пандемії може проявити себе вже в кінці січня чи в лютому. Закликаю вас, як лідерів думок, пояснювати вірянам необхідність дотримання карантинних обмежень, щоб вони розуміли, що вакцинація не є зло. Вже доведено нашою статистикою, що вакциновані люди рідко хворіють та, як правило, не мають ускладнень під час хвороби», – зазначив Михайло Черняк.

Також заступник голови ХОДА нагадав про обмеження, які діють в «жовтій» зоні карантину.

«Нагадаю, що наразі згідно з Постановою Уряду на Харківщині діє «жовта» зона карантину. Тому всі масові заходи мають відбуватися з дотриманням карантинних обмежень. Як люди, які організовують захід, так і ті, хто приходить на свята, повинні мати сертифікати вакцинації», – підкреслив Михайло Черняк.

За його словами, під час святкових днів працівники поліції будуть працювати в посиленому режимі. Михайло Черняк закликав вірян з розумінням ставитися до можливих перевірок.

Як зазначив під час зустрічі начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області полковник поліції Сергій Бірбасов, співробітники поліції будуть проводити бесіди з відвідувачами релігійних заходів щодо дотримання карантинних вимог, але також просять керівників церковних організацій поговорити на цю тему з вірянами.