Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відкрили перший «активний парк»

У Харківській області відкрили перший «активний парк»

Новий майданчик у селищі Мала Данилівка встановили в межах соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», який реалізується у межах загальнонаціональної програми «Здорова Україна».

Як зазначив начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Костянтин Ананченко, нині на Харківщині за першою чергою соцпроєкту реалізували 12 локацій у територіальних громадах. У другій черзі теж підготовлено 12 локацій.

Особливістю цієї Програми є те, що біля певних тренажерів встановлюють вказівники з QR-кодами, де кожен мешканець через смартфон може переходити за посиланням і дивитися відео з видатними спортсменами чи артистами, які виконують різні вправи.

«"Здорова Україна" - це одна з програм, яку впроваджуємо у Харківській області за ініціативи Президента. Саме в активних парках використовуються новітні технології. Наприклад, до цього не міг уявити, що ми за допомогою смартфона і QR-коду зможемо побачити, яке треба виконувати навантаження. У смартфоні можете навіть уже проаналізувати, який у вас рівень підготовки. Сподіваюся, що ми отримаємо потрібний результат і це залучить більше молоді до занять зі спортом», - сказав Костянтин Ананченко.

Також він додав, що наступного року за програмою «Здорова Україна» будуть відкривати багатофункціональні майданчики. На Харківщині мають встановити 202 такі спортмайданчики.

За словами голови Малоданилівської селищної ради Олександра Гололобова, цього року в громаді з’явиться ще 2 майданчики з тренажерами – в Лісному та ще один у Малій Данилівці – в межах Програми «Здорова Україна».

«Дійсно, багато тренажерів можуть використовуватися не за призначенням, люди не знають, як треба правильно виконувати вправи, – зауважив Олександр Гололобов. – А так сьогодні завдяки Президентській Програмі кожен зможе визначити свій рівень підготовки і виконувати відповідні вправи. Адже у відео професійний тренер розповідає, що потрібно робити».

Окрім цього, навесні тут планують на вихідних проводити заняття для всіх охочих. Як правильно виконувати ті чи інші вправи, зокрема, показуватиме координатор проєкту «Активні парки – локації здорової України» Олексій Маканін.

«Нам дуже потрібні такі активні парки, оскільки молодому поколінню потрібно прищеплювати любов до спорту. Своїм прикладом ми маємо показати їм, що треба займатися на тренажерах. Як стане тепліше, то будемо проводити тут тренування і використовувати вправи з пропонованих. Хотілося б подякувати Президентові за цей прекрасний активний парк і хочеться, щоб таких парків було все більше і більше», - прокоментував Олексій Маканін.

Привітати жителів громади з відкриттям активного парку приїхав і цьогорічний переможець чемпіонату світу серед чоловіків до 23 років у ваговій категорії 86 кг Мухаммед Алієв.

«Це першочергово потрібно для здорової молоді. Наші діти мають бути здоровими і сильними, а для цього потрібно більше таких майданчиків як, наприклад, влаштували за програмою Президента "Здорова Україна". Це чудово, коли в місті з’являються спортивні парки, які можуть спонукати когось навіть піти у великий спорт», - додав Мухаммед Алієв.