Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся з послом Аргентини

Олександр Скакун зустрівся з послом Аргентини

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінські вперше відвідала Харківську область із початку своєї дипломатичної місії в Україні.

Свій візит на Харківщину пані посол приурочила до 30-річчя визнання Аргентиною незалежності України, яке відбулося 5 грудня 1991-го. Під час зустрічі керівник ХОДА Олександр Скакун та Елена Летісія Тереса Мікусінські обговорили суспільно-політичну та економічну ситуацію в регіоні, а також визначили подальші напрями співпраці між Харківською областю та Аргентинською Республікою.

«Ми налаштовані на ефективну співпрацю з вами, з державою Аргентина - і в бізнес-сфері, і в соціальних сферах. Ми відкриті, готові до обговорення будь-яких питань. Дуже чекаємо на ваші інвестиції в регіон, готові їх захищати, просувати та все робити для того, щоб аргентинським інвестиціям було комфортно в Україні», - сказав Олександр Скакун.

Пані Посол зазначила, що бачить перспективи співпраці своєї країни з Харківщиною у фармакологічній галузі та у сфері IT. Зокрема, вона зазначила, що метою такої співпраці може стати вихід українських компаній, які виробляють софт, на іспаномовний ринок.

«Іспаномовний ринок великий, Латинська Америка велика, а Аргентина є однією з провідних країн на континенті у своєму розвитку ІТ-технологій, - сказала Елена Летісія Тереса Мікусінські. - Ми повинні використовувати наші країни для виходу на треті ринки. Якщо ми об'єднаємося, для України буде відкритий ринок Латинської Америки, а для Аргентини буде відкритий ринок Східної Європи і країн Азії».

Крім цього керівник ХОДА і пані посол домовилися про обмін досвідом в аграрній галузі, оскільки і Аргентина, і Україна в цілому та, зокрема, Харківщина є потужними гравцями на сільськогосподарському ринку світу.

«З наступного року, я думаю, нам треба буде зібрати робочу групу, ми включимо в неї наші департаменти, які пов’язані з агропромисловим і з промисловим комплексом, і виробимо з вами дорожню карту, як наші бізнеси будуть співпрацювати вже на цій ниві», - зазначив Олександр Скакун.