Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прикордонна Харківська область має бути попереду всіх позитивних змін у країні – Олександр Скакун

Прикордонна Харківська область має бути попереду всіх позитивних змін у країні – Олександр Скакун

8 грудня керівник Харківської ОДА бере участь у першому Харківському регіональному Форумі старост.

Захід відбувається у Харківській обласній філармонії за участю голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко, керівників РДА, районних рад, територіальних громад та старостинських округів Харківщини.

Звертаючись до учасників форуму, керівник ХОДА відзначив, що після місцевих виборів минулого року, які відбулися в усіх територіальних громадах України, реформа децентралізації вийшла на новий етап.

«Цей етап вимагає від усіх нас відповідальності, а вам – керівникам громад і старостатів – надає значно більші повноваження, ніж ви мали до виборів 2020 року», - відзначив Олександр Скакун.

Він наголосив, що позиція Президента України Володимира Зеленського щодо децентралізації та розвитку громад абсолютно чітка та зрозуміла: результатом цих процесів має стати реальне покращення умов життя наших громадян.

«Українці у найвіддаленіших селах повинні мати рівні можливості з тими, хто проживає в обласних центрах та столиці», - сказав Олександр Скакун.

Він підкреслив, що такі можливості – це й доступ до адміністративних послуг, сучасної медицини, освіти, якісна інфраструктура.

«Я впевнений, що прикордонна Харківська область має бути попереду всіх позитивних змін у країні, - підкреслив Олександр Скакун. - Ми маємо щодня демонструвати людям, які тут живуть, що жити в Україні – класно. І це – найкращі ліки від будь-яких «антиукраїнських» настроїв, і перший крок до безпеки, стабільності та незалежності. Від кожного з вас залежить насправді дуже багато. І ви маєте багато можливостей. Ми вам – у допомогу. Будь-які ідеї розвитку громад, які потребують участі на обласному чи державному рівні, ми будемо розглядати дуже пильно та підтримувати всіма силами. Пропоную нам працювати разом. Активно та ефективно».

У межах форуму планують, зокрема, обговорити питання взаємодії старост та поліцейських офіцерів громади задля забезпечення правопорядку на територіях; взаємодію з місцевими радами; інформаційно-методичне та правове забезпечення інституту старост; практику «лобіювання» інтересів мешканців старостинського округу тощо.