Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вручили щорічні обласні відзнаки «Волонтер року»

У Харкові вручили щорічні обласні відзнаки «Волонтер року»

Урочиста церемонія нагородження з нагоди Міжнародного дня волонтера пройшла 3 грудня в Харківській обласній філармонії.

Волонтерів Харківщини зі святом привітали керівник Харківської ОДА Олександр Скакун і голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Для мене цей день дуже знаковий. Сьогодні вранці ми привітали наших воїнів із Днем збройних сил України. Так уже в нашому житті є, що збройні сили і волонтери – це єдиний кулак для захисту нашої країни. У 2014 році ми стали одним цілим у тій динаміці, яка не дозволила агресору реалізувати свої плани. Ми всі з вами знаємо, що Харків мав бути ключовою історією для агресора. Наразі маємо велику проблему нашої держави - окуповані території, ала вона могла бути ще більша», - сказав Олександр Скакун. 

Він зауважив, що сьогодні волонтери допомагають суспільству долати ще один іспит – пандемію COVID-19. І в тому числі завдяки їх допомозі медична система Харківщини витримала навантаження у пікові періоди. 

«У нас не відкривались для хворих стадіони і концертні зали. На стадіонах у нас все ж таки був спорт, у концертних залах ми бачили концерти і все зробили для того, щоб економіка  нашої батьківщини пережила цей складний час. І це завдяки вам теж», - звернувся до зібрання керівник ХОДА. 

Олександр Скакун передав громадським організаціям та окремим волонтерам Харківщини грамоти і подяки обласної державної адміністрації, а також взяв участь у церемонії вручення відзнак «Волонтер року» - цю нагороду започаткували за ініціативи волонтерських організацій і надалі вручатимуть щороку.  

Перелік нагороджених