Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вручили нагороди військовослужбовцям України

На Харківщині вручили нагороди військовослужбовцям України

Урочистий захід у межах святкування Дня Збройних Сил України відбувся 3 грудня за участю керівника ХОДА Олександра Скакуна та голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко.

20 військовослужбовців отримали відзнаки за сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у зміцнення обороноздатності та з нагоди Дня ЗСУ. Олександр Скакун привітав присутніх та подякував за їхній внесок у захист держави.

«Сьогодні ми з вами зібралися з нагоди урочистої події, особливого дня для всього українського народу – це свято Дня Збройних сил України. За час свого існування ЗСУ довели свою спроможність якісно виконувати завдання. Ми дуже пишаємося вами, тим, що ви є тією силою, яка захищає все наше українське суспільство, всю державу. Ми знаємо та впевнені, що ви – наш захист, наша мудрість і ви – наша основна сила, яка не допустить негараздів на території держави», – звернувся до військовослужбовців Олександр Скакун.

Також він наголосив, що не тільки військовослужбовці мають щось робити для держави, а й вона їм чимало чим завдячує.

«Я вважаю, що вже виконано доволі багато, але вся робота нас як представників держави – ще попереду, й не менш важливим та незмінним пріоритетом є соціальний захист військових і їхніх родин та забезпечення житлом, – сказав Олександр Скакун. – Хочу вам доповісти, що Харківська ОДА спільно з облрадою для підтримки учасників АТО/ООС та поліпшення їхніх житлових умов вже розробила унікальну Обласну програму з надання підтримки учасникам АТО та ООС для будівництва чи придбання житла в Харківській області. Такої програми, наскільки я знаю, ще немає ні в одній області, вона дозволяє за рахунок обласного бюджету компенсувати до 40 % від вартості житла».

Керівник ХОДА зауважив, що за останні роки на компенсацію вартості житла ветеранам АТО та ООС уже спрямували 76 млн грн.

«Ми будемо все робити, щоб ця програма відпрацювала й ми не тільки в такі святкові дні, як сьогодні, збиралися, але й були теж такі святкові дні, коли ваші колеги отримують житло та відчувають підтримку від держави. У цей передсвятковий день бажаю вашим родинам добра, мира та злагоди, міцного здоров’я та нових звершень у дуже почесній справжній професії Захисників України», – зазначив Олександр Скакун.

На заході з вітальним словом виступив начальник штабу – перший заступник командира механізованого батальйону військової частини А0501, майор Василь Божок, який також отримав відзнаку.

«Маю велику честь бути присутнім на цьому заході, дякую всім за щирі привітання! Дуже приємно, що всі знають про ЗСУ, знають ту роботу, яку ми виконуємо: захищаємо цілісність та суверенітет України. Мені дуже приємно, що завдяки ЗСУ і їхній роботі на сьогодні всі можуть спокійно працювати, навчатися, ходити до школи. Я пишаюся тим, що проходжу службу в Збройних Силах України», – виступив Василь Божок.