Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для подачі води до Краснопавлівського водосховища виділили кошти з Держбюджету

Для подачі води до Краснопавлівського водосховища виділили кошти з Держбюджету

Таке рішення затвердили 2 грудня під час засідання Кабінету Міністрів України.

З резервного фонду Держбюджету на ці цілі виділили 31 млн грн. Ще 3 млн грн виділять з обласного бюджету. Про це повідомив керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

«Ми довго шукали вихід у питанні наповнення водою Краснопавлівського водосховища, адже в Державному бюджеті на цей рік кошти на ці цілі не були передбачені. Декілька раундів переговорів у міністерствах, з народними депутатами, з керівництвом каналу Дніпро – Донбас, Харківською міською радою, КП «Харківводоканал» завершились успіхом. Сьогодні Кабінет Міністрів України підтримав Харківську область та ухвалив рішення виділити з резервного фонду Державного бюджету 31 млн грн для здійснення водообміну на Краснопавлівському водосховищі. Ще 3 млн грн додаємо з обласного бюджету. За нашими розрахунками, які узгоджені з керівництвом каналу Дніпро – Донбас, цієї суми вистачить, щоб прокачати воду та поповнити водосховище», – відзначив керівник ХОДА.

За його інформацією, в грудні буде здійснено прокачку близько 16 млн кубометрів води по системі каналу Дніпро - Донбас у Краснопавлівське водосховище.

Нагадаємо, Краснопавлівське водосховище забезпечує водою 20% населення Харкова, Лозову та населені пункти Первомайського, Дергачівського та Харківського районів (зокрема Пісочин, Високий, Солоницівку тощо). Водосховище – наливне, вода в нього надходить із Дніпра – каналом Дніпро – Донбас. За регламентом водообмін мають проводити двічі на рік – навесні та восени. Однак навесні 2021-го водоймище не поповнювали, а восени 2020-го ці роботи провели не повним обсягом. На цей момент наповненість водойми наближається до критичних позначок.

Рішення звернутися до Кабінету міністрів України щодо виділення коштів для поповнення Краснопавлівського водосховища було ухвалено на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Олександр Скакун подякував за підтримку у розв'язанні питання народним депутатам України Вікторії Кінзбурській, Євгену Пивоварову та Олегу Бондаренку.