Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівник ХОДА провів зустріч із послом Узбекистану

Керівник ХОДА провів зустріч із послом Узбекистану

Онлайн-зустріч Олександра Скакуна з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан Алішером Курмановим відбулась 17 листопада.

Учасники зустрічі обговорили подальшу співпрацю Харківської області з Республікою Узбекистан, зокрема, щодо обміну досвідом у галузі інвестицій, торгово-економічного співробітництва, сфери освіти, культурних зв’язків і туризму. 

«Нам дуже важливо розвивати наші з вами економіки, знаходити спільні точки дотику, шукати додану вартість у наших спільних проєктах. Ми готові це робити впевнено, ефективно. Хотілося б, щоб ми вже з початку наступного року переходили з вами до конкретних проєктів», - сказав на початку зустрічі Олександр Скакун. 

Він також відзначив, що Харківська обласна державна адміністрація готова підтримати в межах своїх повноважень серйозні проєкти бізнесменів із Республіки Узбекистан, які розвиватимуться на території нашого регіону. 

«Пропоную, якщо ми будемо переходити до конкретних проєктів, щоб ми з вами починали їх курирувати згідно чинного законодавства на ранній стадії. Потенційні корупціонери це бачитимуть, і я вас завіряю, що тоді проєкт рушить - і буде ефект», - сказав керівник ХОДА. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан Алішер Курманов зазначив, що Харківська область – це один із потужніших індустріальних локомотивів, з яким у його країни є гарний потенціал для розвитку співробітництва. 

«У нас є спільні підходи, спільне розуміння та спільні виклики. Цей рік у нас характеризується дуже серйозною активізацією українсько-узбецької взаємодії. Це спостерігається й у динаміці рейсів: сьогодні в нас 4 рейси на тиждень, рік тому їх було 0, півроку тому їх було всього 2», - сказав Алішер Курманов. 

Він запропонував уже найближчим часом спланувати візит делегації Харківської області до Ташкентської області. 

«У нас свого часу було підписано угоду між Ташкентською і Харківською областю. Базуючись на досвіді, який вже є, постараємося йти вже протореним шляхом налагоджування міжрегіонального діалогу, - додав пан посол. - У Харківської області - величезний потенціал, і кожний втрачений день – це втрачені можливості, чого ми з вами не можемо дозволити».