Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній інфекційній лікарні на 10% зменшилася кількість госпіталізацій

В обласній інфекційній лікарні на 10% зменшилася кількість госпіталізацій

На ранок 11 листопада в КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» було зайнято 295 ліжок із 330.

Про це директор лікарні Павло Нартов повідомив 11 листопада на брифінгу. «У нас є вільні ліжка, на ранок були вільні також кисневі місця. З початку тижня кількість госпіталізованих у середньому зменшилася на 10%», - повідомив директор обласної «інфекційки».

При цьому, за словами Павла Нартова, у нинішню хвилю коронавірусу набагато більше пацієнтів потребують реанімації.

«Тяжких хворих зараз значно більше, ніж було раніше, і вони госпіталізуються вже не в перші 5 днів хвороби, коли найбільш ефективна противірусна терапія, а частіше після 10-ї доби або після двох тижнів захворювання», - зазначив директор лікарні.

Вакцинованих пацієнтів у реанімації зараз немає. Середній вік «тяжких» пацієнтів – 60+. Переважна більшість померлих – також старші за 60 років, хоча госпіталізуються й молоді люди.

«І помирають також молоді люди. У нас є декілька смертей віком до 30 років, - додав Павло Нартов. - Пізня госпіталізація. Люди не розуміють, що відбувається зі станом. І ті, які померли, вони були невакциновані».

Директор інфекційної лікарні також повідомив, що зараз у закладі немає браку лікарів - законтрактовано 16 анестезіологічних команд. Лікувальних засобів також вистачає. Крім того, Павло Нартов зазначив, що в лікарні вже завершують роботи в новому реанімаційному відділенні.

«У вересні були виділені кошти, яких не вистачало. У нас були проблеми щодо підключення електричної мережі. Усі ці питання ми вирішили: додатково виділили 200 кіловат, уже електрика у нас є, консолі ми поставили, зараз усе виконується в тестовому режимі. Також проводиться тендер щодо додаткового обладнання. Ми думаємо, що до кінця цього місяця основні питання будуть вирішені, й будемо відкривати це нове відділення», - розповів директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня».