Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Малинівці впроваджують унікальний проєкт з очистки стічних вод

У Малинівці впроваджують унікальний проєкт з очистки стічних вод

Роботи на очисних спорудах у селищі Малинівка проводяться із застосуванням сучасної компактної лінії очищення стічних вод.

На сьогодні реконструкція очисних споруд, яка проходить у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», виконана майже на 90%.

Як повідомив перший заступник директора Департаменту житлового-комунального господарства та паливно енергетичного комплексу ХОДА Едуард Яровой, на цей час повним обсягом виконані роботи з будівництва виробничої будівлі та біореактора. Зокрема, придбано та частково встановлено технологічне обладнання і продовжуються роботи на мулових майданчиках.

«Цей будівельний проєкт є досить унікальним для нашої області, адже під час виконання робіт застосовується новітня технологія очистки стічних вод із встановленням сучасного обладнання», – сказав Едуард Яровой.

Також нині ведуться роботи з благоустрою, адже до кінця року планують закінчити реконструкцію.

«Крім того, активно виконуються роботи з метою підключення очисних споруд до електричної мережі. На цей час частково встановлено опори, здійснюється придбання необхідного обладнання, після чого будуть проводити роботи з їх монтажу», – розповів перший заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОДА.

Реконструкцію почали у 2019 році. До цього тут працювали очисні споруди, які були введені в експлуатацію ще у 1982 році.

«Реалізація проєкту надасть можливість довести обсяг очищувальних стічних вод до 1500 куб. м за добу, що зумовить подальший розвиток Малинівської промислової зони – так званого «Індустріального парку». До того ж це покращить екологічну ситуацію в регіоні та сприятиме залученню інвестицій і створенню робочих місць», – зазначив Едуард Яровой.

Більше фото.