Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми прагнемо європейської моделі взаємодії держави та бізнесу – Олександр Скакун

Ми прагнемо європейської моделі взаємодії держави та бізнесу – Олександр Скакун

Керівник Харківської ОДА Олександр Скакун зустрівся з радником з міжнародних питань голови ради директорів турецької компанії «Таш Йапи» Ельчином Сеідом.

Під час зустрічі Олександр Скакун презентував економічний та інвестиційний потенціал Харківської області, окремо наголосивши на перспективах розвитку промисловості Харківщини. Також керівник ХОДА торкнувся теми приватизації державних підприємств та шляху України до енергетичної незалежності від Російської Федерації. 

«Ми щільно працюємо з інвесторами, які нам допомагають у глобальних проєктах. Як приклад можу навести наші плани на 2022 рік – ми будемо спільно з компанією «Укренерго» і за допомогою наших іноземних партнерів замикати енергетичну систему України, відрізаючи її від енергосистеми Російської Федерації та замикаючи її на енергосистемі Європейського Союзу, що дозволить нам збалансувати нашу атомну енергетику. Це конкретний приклад, коли ми потужними інфраструктурними кроками рухаємося в бік солідного, зрозумілого ринку», - зазначив Олександр Скакун. 

Він також зауважив, що сьогодні у турецьких компаній є інтерес до агропромислової та будівельної галузей Харківської області, машино- та авіабудування. 

«Ми дуже чекаємо інвесторів в Україну, у Харківський регіон. Ми прагнемо до правильної, європейської моделі взаємодії держави та бізнесу. Тут я вам 100% - у допомогу. Вважаю, що ми маємо на ранній стадії обговорювати деякі моменти, щоб ми визначали, де можемо бути для вас ефективними, де можемо допомогти. «Зелене» світло точно забезпечимо, якщо ви готові до такого руху», - підкреслив керівник ХОДА. 

У свою чергу Ельчин Сеід сказав, що його компанія зацікавлена у великих інфраструктурних проєктах на Харківщині. 

«Є дві частини нашої роботи – це інвестиційні програми та проєктні питання, ми можемо залучити туди фінансування як європейського, так і турецького або інших фінансових інститутів. Роботи тут багато, - зазначив радник з міжнародних питань голови ради директорів «Таш Йапи». - Знаю, що Харківський регіон дуже інтенсивно розвивається. У нас є досвід вивчення транспортних розв'язок, пасажиропотоку. Ми б хотіли в цьому також брати активну участь, запропонувати свої варіанти у форматі державно-приватного партнерства». 

Крім того, Ельчин Сеід запропонував організувати спільний форум у турецькій провінції Ізмір, яка є побратимом Харківщини.

Теги