Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У спорткомплексі «Вимпел» зроблять інноваційне енергоефективне теплопостачання

У спорткомплексі «Вимпел» зроблять інноваційне енергоефективне теплопостачання

Реконструкція спорткомплексу відбувається у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як зазначив виконавчий директор генпідрядної організації Денис Назимов під час брифінгу 4 листопада, на об’єкті використовують нові технології – теплові насоси.

«Система дозволяє працювати абсолютно автономно у 3 режимах: від теплових насосів, міської мережі або комбіновано», - розповів Денис Назимов.

Головний інженер генпідрядної організації Сергій Базалєєв додав, що з економічної точки зору найбільш передова технологія сьогодні – це підігрів технологічної води в басейні за рахунок саме теплових насосів.

«Ще однією інновацією можу назвати використання мембрани в басейні – це італійська технологія, яка не потребує в майбутньому якихось особливих затрат з її експлуатації. Вона довговічна, має гарантію приблизно 50 років», - повідомив Сергій Базалєєв.

Нагадаємо, реконструкція спорткомлексу проходитиме в декілька черг. Під час першої черги будівництва у спорткомплексі відновлять басейн і спортивну залу з підготовчими приміщеннями: зал для розминки, роздягальні, сантехнічні душові тощо.

Директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков повідомив, що будівництво першої черги басейну «Вимпел» у Балаклії розпочали в середині липня.

«Перша черга пускового комплексу, куди включено басейн, повинна бути завершена до кінця поточного року. Ми маємо вкластися в рекордні терміни – це менше ніж півроку на повну реконструкцію басейну», - додав Сергій Жуков.

У наступну чергу, що пройде 2022 року, планують реконструювати зали для боксу та гімнастики.

«Після введення в експлуатацію першої черги приблизно 130 осіб зможуть займатися одночасно. До того ж передбачено на першому поверсі буфет для відвідувачів і зал очікування. А на третьому поверсі розмістимо волейбольний майданчик», - зазначив Сергій Базалєєв.

За інформацією Дениса Назимова, сьогодні будівельники займаються закриттям фасаду спорткомплексу. Також зроблено скління, перегородки, продовжується облицювання плиткою та облицювання під фарбування.

«Ми підготували на 90% чашу басейну, залишилося тільки викласти підлогу. Загалом у басейні передбачено 5 доріжок. Ще виконали приблизно 80% безпосередньо з тинькування. Зроблено опалювання, електричну частину, на стадії завершення повітровідводи та підвальна система. Тобто здебільшого займаємося оздоблювальними роботами», - сказав Денис Назимов.

Окрім цього, басейн повністю підготовано до інклюзії. Також з наступного тижня планують монтувати ліфт для маломобільних груп населення і після цього закривати весь фасад. Далі перейдуть до благоустрою території.