Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дві школи Харківщини перемогли в конкурсі медіатворчості

Дві школи Харківщини перемогли в конкурсі медіатворчості

Конкурс «Моя школа – медіаграмотна» проходив у межах реалізації проєкту «Абетка вакцинації чи освітнє щеплення від дезінформації від А до Я: методичний комплекс».

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Учасниками конкурсу стали медіатворчі проєкти вчителів та учнів з фокусом на стійкість до дезінформації в умовах пандемії, поширення їхнього досвіду щодо впровадження в освітній процес закладу освіти елементів медіаграмотності, використання розробок проєкту в освітній діяльності. Це були стінгазети, постери, малюнки, фото, відео, презентації, заняття для батьків, які використовували різні мови комунікації для поширення власних ідей і об’єднали учнівство та вчительство.

Із 62 заявок, які були надіслані на конкурс «Моя школа – медіаграмотна», обрано переможцями 14 робіт. Зокрема, 2 роботи – з Харківської області:

  • тематичний день здоров’я «Приймаючи рішення – думай!» учительки початкових класів Комунального закладу «Харківська санаторна школа №13» Харківської обласної ради Валерії Голощапової;
  • тренінгові заняття з ключових питань шкільної та сімейної медіаосвіти для батьків «Медіаосвіта – актуальний компонент Нової української школи» заступника директора з навчально-виховної роботи Красноградського ліцею №1 ім. О. І. Копиленка Красноградської міської ради Харківської області Світлани Ушинкіної та вчительки початкових класів Оксани Славчевої.

14 переможців отримають авторський гонорар за розробку та поширення матеріалів за темою проєкту. Також командам-переможницям буде надіслано пакети друкованої продукції (постери, комікси з елементами медіаграмотності), які створено в межах проєкту.