Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в межах «Великого будівництва» на Харківщині відремонтували 19 місцевих доріг

Цього року в межах «Великого будівництва» на Харківщині відремонтували 19 місцевих доріг

Загалом було відновлено більше ніж 100 км автомобільних доріг місцевого та комунального значення.

Про це повідомив 28 жовтня під час брифінгу директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. За його словами, одним з основних об’єктів, які ремонтувалися в цьому році в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», був під’їзд до села Вільхівка.

«Ця дорога об’єднує 6 населених пунктів, там мешкає більше 10 тис. мешканців – це і шкільний маршрут, і автобусний маршрут. Дорога перебувала у вкрай важкому стані. За роки незалежності вона жодного разу не ремонтувалася. Підходили до ремонту цієї дороги капітально: було відновлено повністю основу покриття, укладено 2 шари асфальтобетонної суміші, здійснено укріплення обочин, заміну дорожніх знаків, ремонт мосту, нанесення дорожньої розмітки. У самих населених пунктах було зроблено освітлення. Наразі роботи виконані на всі 100%», - розповів Ігор Турченко.

Уже завершено роботи й на інших 18 місцевих дорогах, які цього року ремонтувалися в межах «Великого будівництва»: Харків – Липці – Борисівка, Нова Іванівка - Орілька на Чернявщину, під’їзд до селища Елітне (2 ділянки ремонту), Студенок – Суха Кам’янка, Дергачі – П’ятихатки, Богодухів – Валки – Нова Водолага, Зміїв-Таранівка, під’їзд до села Павлівка, під’їзд до селища Вікторівка, Ізюм – Оскіл, під’їзд до селища Березівка, Вовчанськ-Землянки, Старий Салтів – Приколотне, Сковородинівка – Гуринівка – Вільшанське, Богодухів – Павлівка – Гути, а також під’їзди до сіл Циркуни і Зелений Гай.

Крім того, на 2021 рік було заплановано відремонтувати 5 мостів області. 2 з них – на дорозі Куп’янськ - Кругляківка і пішохідний міст у Чугуєві – вже готові. На трьох мостах роботи наближаються до завершення: на дорогах Дергачі - Дворічний Кут, Золочів - Козача Лопань і Левківка – Ізюмське.

Загалом, як зазначив директор ДП «Дороги Харківщини», у 2020-2021 роках в області відремонтували понад 370 км автомобільних доріг у межах програми «Велике будівництво».

«Будуть продовжуватися роботи на тих об’єктах, які ми вже почали: Харків – Липці, Нова Іванівка - Орілька на Чернявщину. В наступному році ми плануємо їх закінчити повністю. Наразі нашим підприємством здійснено проєктні роботи, експертизи та проведення тендерних процедур на загальну суму більше ніж 2 млрд грн. Тому ми готуємся зараз, а коли буде прийнято бюджет, сформована субвенція на нашу область, тоді ми будемо пропонувати об’єкти та затверджувати їх. Це у першу чергу, як ми казали, будуть шкільні автобусні маршрути нашої області», - додав Ігор Турченко.