Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізують 13 проєктів «Великого будівництва»

На Харківщині реалізують 13 проєктів «Великого будівництва»

Роботи на 7 об’єктах, що потрапили до Програми Президента, мають завершити до кінця 2021 року.

Про це на брифінгу 21 жовтня розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

За його словами, цього року до переліку проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту в межах Програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" на Харківщині потрапили: 3 заклади освіти, 5 установ охорони здоров’я, 2 заклади культури, 2 ФОКи і 1 басейн.

До кінця 2021 року в області мають завершити роботи на 7 об’єктах. 2 з них уже введено в експлуатацію – це дитячий садок у Змієві та оглядовий майданчик Держпрому.

Решта об’єктів, які запланували завершити в 2021 році, мають середній ступінь будівельної готовності - 73,5%. Зокрема, вже на завершальній стадії - роботи в Лозівському міському палаці культури.

«Найвищий ступінь будівельної готовності має об'єкт Палац культури міста Лозова. Залишилися роботи з благоустрою території, вони виконуються в даний момент. Також ми очікуємо поставку скляних вітражів і таким чином буде завершено будівництво підйомника, що буде основним елементом інклюзії на цьому об'єкті. Тобто ми розраховуємо, що протягом двох тижнів цей об'єкт буде завершено», - зазначив Сергій Жуков. 

Він також відзначив високі темпи будівництва Близнюківської центральної районної лікарні: «об'єкт буде завершено в цьому році, своєчасно та з належною якістю». 

Крім того директор департаменту розповів, що зараз формують перелік об'єктів «Великого будівництва» на 2022 рік. Зокрема, туди увійдуть об'єкти, які в 2021 році є перехідними: перша та друга черги будівництва нового онкологічного центру, 2 обласні лікарні – травматологічна та дитяча, фізкультурно-оздоровчий комплекс у Люботині і дитячий садок «Теремок» у Пісочині.

Ще один об’єкт у Пісочині – будівництво нового басейну «Мобіль» – уже попередньо включили до програми «Велике будівництво» на 2022 рік. Роботи вестимуть за кошти інфраструктурної субвенції.

«Загалом на 2021 рік із різних джерел фінансування буде витрачено понад 600 млн грн. Основними джерелами фінансування на цей рік є Державний фонд регіонального розвитку, інфраструктурна субвенція та співфінансування з обласного бюджету», - додав Сергій Жуков.