Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Близнюківській ЦРЛ завершують ремонт у головному корпусі та харчоблоку

У Близнюківській ЦРЛ завершують ремонт у головному корпусі та харчоблоку

Цьогоріч в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у лікарні реконструюють головний корпус та харчоблок.

Загалом відновлювальні роботи у ЦРЛ розпочали ще у листопаді 2019 року. Завдяки Програмі Президента 2020 року відремонтували стаціонарне відділення.

«З серпня цього року здебільшого працюють у головному корпусі, в якому нині виконуємо вже внутрішні роботи. Також підключаємо всю лікарню до додаткового живлення і покращуємо благоустрій: укладаємо плитку, завозимо ґрунт, висаджуємо квіти та дерева, покращуємо паркову зону», - зазначила генеральна директорка комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» Лариса Полікова.

У головному корпусі на першому поверсі розташовуватиметься терапевтичне відділення, а також стаціонарне відділення для надання цілодобової допомоги. На другому поверсі – гінекологічне і хірургічне відділення, де буде доступна така послуга як «хірургія одного дня».

«Нове в корпусі – ліфти, що полегшить роботу медичного персоналу в транспортуванні тяжких хворих. До речі, в нашому реабілітаційному відділенні вже лікуються хворі з усього Лозівського району, тож наш заклад має глобальне значення не тільки для Близнюківської громади», - розповіла Лариса Полікова.

За словами генеральної директорки, у лікарні наявно 70 ліжок стаціонарного перебування, загалом у стаціонарному відділенні лікується більше 3000 хворих протягом року. 

Окрім ремонтних робіт, у ЦРЛ закупили нове обладнання. Так, за кошти Близнюківської громади встановили комп'ютерний томограф. 

«Минулого року закупили апарат ШВЛ середнього класу і підсилений концентратор для роботи апарата. А в цьому році ми пройшли тендерні процедури і завдяки чому буде встановлено апарат комплексний ендоскопічний, тепер зможемо проводитимо гастроскопію і колоноскопію для обстеження шлунково-кишкового тракту хворих», - сказала Лариса Полікова.

За словами Близнюківського селищного голови Геннадія Короля, нині вже на завершальній стадії проєкт з реконструкції поліклінічного відділення на наступний рік.

«Спробуємо взяти участь у різних грантах. Можливо, зможемо потрапити і до Президентської Програми. Загалом перед нами стоїть план: за 5 років доповнити колектив новими молодими фахівцями. Безперечно, їм самим буде приємно працювати в тих умовах, які сьогодні створюємо», - наголосив Геннадій Король.

Також він додав, що завдяки утепленню стін заклад стане енергоощадним. Нові технології дозволяють економити понад 30% енергоресурсів. 

Загалом реконструкцію головного корпусу та харчоблоку планують закінчити до кінця поточного року.