Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські акробати – серед кращих на чемпіонаті України

Харківські акробати – серед кращих на чемпіонаті України

У Харкові пройшов юніорський чемпіонат України та Всеукраїнські змагання зі стрибків на акробатичній доріжці, на яких харківські спортсмени завоювали 14 нагород, зокрема, 3 "золота".

З 7 по 10 жовтня Харківщина вперше приймала чемпіонат України в цьому виді спорту. Участь у змаганнях взяли 160 спортсменів з 9 областей країни, які розіграли медалі в двох вікових категоріях: до 14 років та до 16 років.

За підсумками чемпіонату на рахунку збірної Харківської області були 2 золоті, 7 срібних та 2 бронзові медалі.

Серед юніорок у віковій категорії до 16 років харків’янка Софія Теплухіна завоювала золоту медаль у багатоборстві та у другій вправі. Також на її рахунку була срібна медаль у першій вправі та срібна медаль у командних змаганнях, яку вона здобула разом з харків’янками Катериною Федотою, Інгою Козуб та Олександрою Позняковою.

Серед юніорок у віковій категорії до 14 років срібною медаллю в багатоборстві відзначилася Інга Козуб. Також вона завоювала «срібло» в першій вправі та «бронзу» – в другій. 

У змаганнях серед юніорів до 16 років бронзовою медаллю в другій вправі відзначився харків’янин Даніїл Шутенко. Також він разом з Ярославом Колесніковим, Тимофієм Червоним та Денисом Минайловим посів друге місце в командних змаганнях.

Денис Минайлов у віковій категорії до 14 років також здобув срібну медаль у першій вправі, а Тимофій Червоний – "срібло" в багатоборстві.

В загальнокомандному заліку чемпіонату України збірна Харківської області посіла третє місце. Друге було за збірною Дніпропетровської області, а перше вибороли акробати Сумської області.

Крім того харківські спортсмени завоювали комплект нагород на Всеукраїнських змаганнях у своїх категоріях. Переможцем у багатоборстві став Максим Комісаров. "Срібло" в багатоборстві здобула Владислава Меньшун, а "бронзу" також у багатоборстві завоював Єгор Харченко.

Змагання, які пройшли у Харкові, стали одним з етапів підготовки збірної України до чемпіонату світу зі стрибків на акробатичній доріжці серед дорослих та юніорів, який у листопаді цього року відбудеться в Баку, Азербайджан. До складу збірної України потрапили дві харків’янки - Софія Теплухіна та Руслана Кваченко.
 

Теги