Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Академічні установи Харківщини допоможуть пацієнтам лікарень, які приймають хворих на COVID-19

Академічні установи Харківщини допоможуть пацієнтам лікарень, які приймають хворих на COVID-19

Інститути медичних наук візьмуть на себе ведення пацієнтів із іншими діагнозами, яких не зможуть приймати лікарні, що розпочали прийом хворих із коронавірусом.

Реалізацію цього процесу в межах єдиного госпітального округу, яким є Харківська область, обговорили на нараді з представниками інститутів. Захід відбувся 5 жовтня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка. У нараді взяли участь представники ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України», ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева НАМН України», ДУ «Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України», ДУ «Інститут медичної радіології та онкології імені С.П. Григор’єва НАМН України», ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України», Харківського національного медичного університету.

«Показники захворюваності на COVID-19 та рівень госпіталізації зростають. 19 лікарень уже задіяні під COVID. Маємо резервні – в Ізюмі та Вовчанську. Їх, напевно, завтра-післязавтра ми також введемо для прийому хворих на коронавірус. Тому просимо інститути за напрямами взяти на себе частину навантаження на період пандемії», - зазначив Михайло Черняк.

Також заклади в межах своїх можливостей допоможуть з кадрами для формування ковід-бригад. Зокрема, таким чином має вирішитися проблема недостатньої кількості анестезіологів і терапевтів. За результатами наради учасники зустрічі також домовилися найближчим часом підписати меморандум про співпрацю в лікуванні пацієнтів із коронавірусною хворобою.