Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку вересня на підприємствах області ліквідовано боргів на загальну суму у понад 2 млн грн

З початку вересня на підприємствах області ліквідовано боргів на загальну суму у понад 2 млн грн

24 вересня пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час заходу директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага відзначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації.

Так, завдяки  вжитим заходам з початку вересня 2021 року ліквідовані борги на двох підприємствах на загальну суму 2,4 млн грн, скорочені - на 20 підприємствах – на 22,0 млн грн.

На засіданні розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 8 підприємствах-боржниках: ТОВ «Харківрегіонгаз», ДП «Харківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», ДП «Санаторій «Високий» ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», ДП «Клінічний санаторій «Курорт «Березівські мінеральні води» ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», ТОВ «Донснабагротехніка», Комунальне некомерційне підприємство «Міський клінічний пологовий будинок №2 імені Гельферіха» Харківської міської ради, Публічне акціонерне товариство «Коннектор», Харківське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство.

Визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів із заробітної плати, за єдиним соціальним внеском та до Пенсійного фонду України.

Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Скоординована робота правоохоронних та контролювальних органів, державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), профспілок та роботодавців, яка має проводитись з метою погашення боргів.