Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала додаткові кошти на забезпечення хворих препаратами інсуліну та десмопресину

Харківщина отримала додаткові кошти на забезпечення хворих препаратами інсуліну та десмопресину

Субвенція надійшла з державного бюджету. Відповідні зміни внесли до обласного бюджету під час сесії Харківської обласної ради 23 вересня.

«Загалом, згідно з постановою Кабінету Міністрів України обсяг державної субвенції на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я Харківщини збільшено на майже 31,5 млн грн. Більша частина цієї суми – понад 28,5 млн грн спрямовується на реімбурсацію (відшкодування вартості) препаратів інсуліну та десмопресину під час забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет. Разом із прийняттям субвенції до обласного бюджету ми затвердили її розподіл бюджетам територіальних громад. Тож гроші одразу підуть на місця - для забезпечення потреб пацієнтів», - відзначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його інформацією, ще частина субвенції (близько 3 млн грн) спрямована на оплату поточних видатків деяких закладів охорони здоров’я.

«Це будинки дитини, заклади служби крові, медико-соціальні експертні комісії, бюро судмедекспертизи, база спецмедпостачання», - уточнив Черняк.