Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Невакциновані складають абсолютну більшість тих, хто хворіє і потрапляє до лікарень - Черняк

Невакциновані складають абсолютну більшість тих, хто хворіє і потрапляє до лікарень - Черняк

За даними заступника голови ХОДА Михайла Черняка, на сьогодні в області щеплено від коронавірусу 21% дорослого населення.

«На сьогодні в Харківській області з тих хворих, які перебувають у госпітальній базі, а це 1468 осіб, і в яких підтверджено захворювання на COVID-19, лише 64 особи вакциновані. Більше того - серед цих 64 осіб жодної немає в реанімації», - сказав Михайло Черняк. 

Він також наголосив на тому, що всі вакцини, які наявні в області, є дієвими. А у вакцинованих осіб, які потрапляють до лікарень, стан здебільшого легкий – їх фактично 4% від загальної кількості пацієнтів із COVID-19. 

«Усі можливості для вакцинації на території Харківської області утворені, починаючи з роботи центрів масової вакцинації. У Харківській області їх 26. Також працюють 163 пункти щеплень і 56 мобільних бригад. Триває практика виїздів в організовані групи, колективи, у зручні для них умови», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Крім того, Михайло Черняк закликав усіх дотримуватися нових карантинних обмежень, які вводяться з 23 вересня по всій країні. 

«Учора було проведено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно після цього було прийнято рішення комісії обласного рівня. З 00.00 четверга, 23 вересня, вся держава переходить до «жовтого» рівня епіднебезпеки, - зазначив заступник голови Харківської ОДА. - Прошу всіх дотримуватися цих вимог. Держпродспоживслужба, Національна поліція підсилюватимуть свою роботу по контролю за дотриманням тих вимог, які відповідають «жовтій» зоні карантинних обмежень».