Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

159 тисяч доз вакцини CoronaVac отримала Україна у межах COVAX

159 тисяч доз вакцини CoronaVac отримала Україна у межах COVAX

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 159 600 доз вакцини CoronaVac від COVID-19, у межах COVAX.

Вакцина від COVID-19 CoronaVac (Vero Cell [Інактивована]), виробництва Sinovac, Китай, схвалена ВООЗ для екстреного використання. Це означає, що продукт відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва.

Як і інші вакцини та товари в рамках COVAX, Україна отримує цю партію безкоштовно.

«В Україні зростає рівень захворюваності від COVID-19, а 98% госпіталізованих — невакциновані. Надзвичайно важливо, щоб якомога більше українців вакцинувались вже сьогодні, аби захистити себе від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Завдяки в тому числі нашим партнерам, українці мають доступ до вакцини», — сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Ініціатива COVAX є безпрецедентним прикладом солідарності міжнародної спільноти, чия мета — забезпечити справедливий та рівний доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки триватимуть, і до кінця 2021 року в межах ініціативи Україна, як очікується, отримає достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити від COVID-19 до 20% населення.

«Вакцини — наш найкращий шанс захистити своє життя і не залишити COVID шансів спричинити нові трагедії. Із новими поставками та кращим доступом до вакцин я закликаю всіх не відкладати вакцинацію та якнайшвидше отримати свій захист. Будь ласка, зробіть це, особливо якщо ви належите до груп ризику: люди старшого віку, люди із супутніми захворюваннями, працівники з великим ризиком заразитися COVID, як-от медики та освітяни. Разом із партнерами в рамках COVAX ЮНІСЕФ продовжить робити все можливе, щоб підтримати Україну в її зусиллях захистити якомога більше людей від COVID-19», - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Сахін.

Разом із цією поставкою на сьогодні ЮНІСЕФ доставив 4 485 510 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та CoronaVac) від імені COVAX.

Довідка. Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.