Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У порівнянні з минулою хвилею COVID-19 кількість ліжок з потоковим киснем в області збільшено майже вдвічі

У порівнянні з минулою хвилею COVID-19 кількість ліжок з потоковим киснем в області збільшено майже вдвічі

При тому, що кількість опорних лікарень у регіоні зменшили, фактично можливості надання якісної медичної допомоги хворим на коронавірус зросли.

Значний обсяг робіт із забезпечення потоковим киснем ковід-ліжок реалізували цим літом.

«Ми за цей час «спокійного життя» під час пандемії знайшли можливість підсилити лікарні, які визначені опорними для прийому ковід-хворих. У першу чергу - щодо потокового кисню. Якщо ми на піку минулої хвилі мали близько 1200 ліжок у всій мережі, які були забезпечені потоковим киснем, решта була забезпечена концентраторами – ви це чудово знаєте. То станом на сьогодні зменшена кількість опорних лікарень, але фактично вдвічі (до 1990) збільшилась кількість ліжок з потоковим киснем», - повідомив під час брифінгу 16 вересня заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він нагадав, що наразі в області є 13 опорних лікарень для хворих на COVID. Але, за необхідності, їх кількість може бути збільшено.

«Це наша база. Безумовно, за потреби в нас є резервні лікарні. Фактично всі лікарні, які були в попередню хвилю, мають досвід роботи з ковідом», - зауважив заступник голови Харківської ОДА.

Михайло Черняк пояснив, що медичні заклади до переліку опорних додає своїм рішенням керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Тобто Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. А от кількість ковід-ліжок в опорних лікарнях можна збільшити й рішенням на рівні області.

Зараз в опорних ковід-лікарнях регіону 2950 ліжок, їх кількість поступово збільшують.