Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Ми повинні стати однією командою» - Олександр Скакун зустрівся з керівниками 58 медзакладів області

«Ми повинні стати однією командою» - Олександр Скакун зустрівся з керівниками 58 медзакладів області

Разом з головою Харківської облради Тетяною Єгоровою-Луценко керівник області обговорив з лікарями найгостріші питання роботи їх закладів.

У фокусі уваги були питання вакцинації, профілактики поширення COVID-19 і підготовки до прогнозованого зростання захворюваності.

Відкриваючи нараду, т.в.о. голови ХОДА Олександр Скакун підкреслив, що зараз керівництво області - як обласної державної адміністрації, так і облради - працює єдиною командою, яка налаштована оперативно вирішувати накопичені в регіоні проблеми. З керівниками обласних комунальних медустанов також налаштовані працювати спільно.

«Ми повинні стати з вами однією командою. Ми будемо часто збиратися і ухвалювати спільні виважені рішення. Тільки за чітко вибудуваної системи управління ми досягнемо максимального ефекту. І, безумовно, центр ухвалення рішень повинен бути тільки один - тут, на рівні керівництва області», - сказав Олександр Скакун.

Він також підкреслив, що серед першочергових завдань - навести лад у менеджменті медичних комунальних підприємств Харківської облради.

«Нині ми маємо частково розбалансовану ситуацію, зокрема - в сфері медицини - з огляду на те, що було звільнено велику кількість директорів комунальних підприємств і на їх місце не призначені навіть виконувачі обов'язків. Це може спричинити проблеми з фінансуванням, і ми не можемо такого допустити. Тому розв'язувати питання, що накопичилися, будемо оперативно», - зазначив керівник Харківської ОДА.

Таке саме посилання лікарям озвучила і голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Сьогодні у нас склалася така конфігурація, коли глава облради і керівник ХОДА - це фактично єдина команда і єдиний центр ухвалення рішень», - зазначила вона.

Під час наради обговорили можливі варіанти активізації вакцинації населення (зокрема - організована прищеплювальна кампанія в медичних колективах), удосконалення роботи мобільних бригад та центрів масової вакцинації, збільшення обсягів експрес-тестування. Окремо розібрали координацію дій медустанов усіх рівнів зі структурами «екстренки».

Напередодні осіннього підйому захворюваності Олександр Скакун попросив медиків провести повну ревізію в своїх закладах, перевірити стан обладнання, запаси ліків та засобів індивідуального захисту.

Також обговорили взаємодію з НСЗУ, розміри зарплат і шляхи залучення додаткових коштів.