Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулось спецпогашення конверту з оригінальною маркою «30 років Незалежності України»

У Харкові відбулось спецпогашення конверту з оригінальною маркою «30 років Незалежності України»

У святковому заході взяв участь т.в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Він разом із головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко та директором Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрієм Савченком взяв участь у церемонії святкового погашення марки спеціальним штемпелем. 

«Випуск власних поштових марок є одним з атрибутів державності, а поштові мініатюри стають першою та важливою візитівкою країни, за якою нашу державу знають і впізнають в усьому світі», - зазначила керівниця магазину «Філателія» Харківської дирекції «Укрпошта» Тетяна Фоменко.

На марці - фото українських Карпат авторства Романа Михайлюка та уривок з вірша «Молитва за Україну» письменниці Олександри Бурбело. Також тут використана офіційна візуальна символіка, яку було створено до сьогоднішнього свята за координації Міністерства культури та інформаційної політики – це квітка в кольоровій гамі Державного Прапора України.

Тетяна Фоменко зазначила, що тираж конверту склав 350 тисяч, номінальна вартість поштової марки відповідає тарифу на пересилання простого листа масою 50 грамів у межах України.

Вона зауважила, що святковий штемпель використовується лише сьогодні. Тож, усі охочі можуть звертатися до філії «Укрпошти» за адресою: вул. Привокзальна, 2, та відправляти лист або листівку в конверті з оригінальною маркою «30 років Незалежності України».