Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершено ремонт мосту на виїзді з міста Чугуєва

Завершено ремонт мосту на виїзді з міста Чугуєва

18 серпня з результатами проведених робіт на об'єкті ознайомився заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Харнам.

Роботи на штучній споруді км 2+852 дороги Н-26 «Чугуїв - Мілове» провели у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Михайло Харнам відзначив, що роботи провели швидко та якісно, на об’єкті не тільки замінили покриття, а й підсилили штучну споруду.

«Роботи на мостовій споруді тривали впродовж 5 місяців. Ремонт проведено дуже якісно та відповідно до термінів. Це один з прикладів - як треба працювати»,  - сказав Михайло Харнам.

Міст через річку Сіверський Донець розташований на виїзді з міста Чугуєва у напрямку селища Малинівка. Довжина штучної споруди - 108,94 п.м., рік побудови 1989-й - і з того часу капітально не ремонтувався.

Наразі ремонті роботи завершено, триває введення мостової споруди в експлуатацію. 

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, кошторисна вартість робіт при проведенні торгів складала 33,5 млн грн, але підрядник виконав роботи за 30 млн, тим самим зекономивши понад 3 млн для держави.

«Тут був проведений поточний середній ремонт. Повністю замінені тротуарні блоки, відремонтовані пролітні конструкції, замінено покриття, перильне і бар’єрне огородження та встановлено автономне зовнішнє освітлення, яке буде сприяти безпеці на об'єкті», - розповів Андрій Алексєєв.

Він відзначив, що наразі у Службі автомобільних доріг у Харківській області нарощують темпи ремонтних робіт на штучних спорудах. Під час аналізу виконання робіт за аналогічний період минулого року в межах реалізації Програми Президента «Велике будівництво» фіксується збільшення темпів робот на штучних спорудах у 11 разів.