Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – серед лідерів за основними фінансовими показниками громад

Харківська область – серед лідерів за основними фінансовими показниками громад

Експерти Офісу підтримки реформ підготували дашборд та візуалізували основні показники виконання бюджетів територіальних громад у вигляді інформаційно-аналітичної панелі.

Тож, Харківщина входить до найкращої п’ятірки областей за наступними показниками:

- питома вага заробітної плати у видатках загального фонду. Вона складає 79,01%, що на 4,11% краще від середнього показника по Україні.

- Частка доходів громади коштом трансфертів з державного бюджету. Вона складає 36,62%, що на 9,29% краще від середнього показника по Україні.

«Інформаційно-аналітична панель дає можливість розглянути фінансові показники в межах України в розрізі областей, проаналізувати детально показники по окремій області в розрізі громад, а також порівняти різні показники по обраних громадах», - зазначили в Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА.

Регіон входить до найкращих десяти областей за наступними показниками:

- доходи загального фонду на 1-го жителя (без трансфертів). Вонискладають 2 633,22 грн при середніх по Україні 2 391,62 грн.

- Рівень дотаційності бюджетів (питома вага базової/реверсної дотації у доходах). Він на 6,76 % кращий від середнього по Україні.

- Видатки на загальну середню освіту на 1-го учня. Вони складають 23 642,59 грн при середніх по Україні 23 387,94 грн.

- Дохідність земель громади (співвідношення плати за землю до території громади). Вона складає 66,74 тис. грн при середніх по Україні 48,06 тис. грн.

- Фіскальна віддача території громад (співвідношення надходжень загального фонду до території громади). Вона складає 533,60 тис. грн/кв.км при середніх по Україні 430,13 тис. грн/кв.км.

Значення показників Харківщини за видатками на 1-го жителя на культуру, ЖКГ, фізкультуру і спорт, а також за питомою вагою капітальних видатків у загальній сумі видатків (загальний та спеціальний фонди) є кращими, ніж середні по Україні.

Про це свідчать дані інформаційно-аналітичного дашборду.

«Дашборд підготовлено для зрозумілого відбиття основних фінансових показників громад, що дозволяє значно спростити сприйняття складних наборів фінансових даних і оцінити поточний стан справ з одного погляду», -  наголосили в Департаменті економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА.

З основними фінансовими показниками громад можна ознайомитися тут.