Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА обговорили готовність Богодухівського та Чугуївського районів до осінньо-зимового періоду

В ОДА обговорили готовність Богодухівського та Чугуївського районів до осінньо-зимового періоду

3 серпня відбулось засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період - 2021/2022.

Захід відбувся під головуванням заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама та за участю представників штабу, профільних департаментів облдержадміністрації, голів районних держадміністрацій та керівників територіальних громад.

«Нагадую керівникам районів та громад про особисту відповідальність за підготовку до зими господарського комплексу та особливо - об’єктів соціальної сфери: охорони здоров’я, освіти та культури. Тепло має надійти в кожне приміщення своєчасно та безперебійно. Остаточні підсумки щодо підготовки підіб’ємо вже у вересні», - зазначив Михайло Харнам.

Так, за даними заступника голови Богодухівської РДА Юрія Кузуба, стан підготовки житлово-комунального господарства району наразі складає близько 60%.  

«Зараз тривають роботи з ремонту та заміни водопровідно-каналізаційних мереж, підготовки свердловин, котелень та тепломереж. Зокрема, підготовлено 60% котелень та топкових. Тривають заходи з підготовки до роботи взимку закладів культури, соціальної сфери, освіти та охорони здоров’я», - розповів Юрій Кузуб.

За його словами, весь господарський комплекс та об’єкти соцсфери будуть підготовлені до функціонування в осінньо-зимовий період своєчасно.  

За даними голови Чугуївської РДА Ігоря Волкова, соціальні об’єкти району готові до зими на 50-80%. Зокрема, до експлуатації в осінньо-зимовий період готові 50% від загальної кількості котелень та топкових. З 54 км тепломереж планові ремонтні роботи виконані на 27 км – 50%.

«Щодо підготовки житлового фонду - у районі обліковується 798 багатоквартирних житлових будинків. Підготовчі заходи виконано у 413 будинках, що становить 52%. Планові роботи тривають», - зауважив голова Чугуївської РДА.

Також, за його словами, одним з пріоритетних питань у підготовці господарського комплексу району до роботи взимку залишається реконструкція очисних споруд у селищі Малинівка та розроблення проєктно-кошторисної документації на проведення реконструкції очисних споруд в селищі Есхар.

Також члени штабу обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг.