Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував конкурс з відбору проєктів для громад

Стартував конкурс з відбору проєктів для громад

Йдеться про ініціативи, спрямовані на модернізацію місцевої інфраструктури.

«У межах реалізації програми Danida Business Finance в Україні отримати фінансування зможуть органи місцевої влади та самоврядування й суб’єкти господарювання, які працюють у сферах централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Це чудова можливість для громад отримати додаткові фінансові ресурси на модернізацію, ремонт або спорудження нових мереж», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Ігор Корховий.

Для участі у відборі проєкти мають відповідати таким вимогам:

- бюджет – не менш ніж 13,5 млн євро;

- реалізуються на території України, крім тимчасово окупованих територій, а також прилеглих до них територій;

- є комерційно неокупними, тобто ті, які не здатні обслуговувати звичайний комерційний експортний кредит зі строком погашення до 10 років;

- відповідають цілям сталого розвитку України на період до 2030 року.

Заявки про участь необхідно подати до 24:00 за київським часом 31 серпня 2021 року на електронні адреси: danidaprojects@gmail.com, anhelovol@minregion.gov.ua.

Детальніше – тут

Довідка. Danida Business Finance – це програма, що реалізується у межах Данського співробітництва у цілях розвитку. Програмою передбачено надання коштів у вигляді позик та/або фінансової допомоги для фінансування стійких інфраструктурних проєктів у країнах, що розвиваються.

Danida Business Finance пропонує безвідсоткові позики зі строком погашення до 10 років для інвестування насамперед у муніципальну інфраструктуру.