Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовку Харкова до осінньо-зимового періоду обговорили на засіданні обласного штабу

Підготовку Харкова до осінньо-зимового періоду обговорили на засіданні обласного штабу

28 липня в ОДА відбулось чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період - 2021/2022.

Захід відбувся під головуванням заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама.

На засіданні були присутні представники профільних департаментів ОДА, керівництво Харківської міської ради та комунальних підприємств Харкова.

Михайло Харнам нагадав, що засідання штабу проходитимуть у два етапи. У вересні вже планується підбити підсумки підготовки районів області до осінньо-зимового періоду - 2021-2022. Тож до питання підготовки необхідно підійти відповідально та у випадку проблемних моментів – якомога швидше їх вирішити.

Заступник міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко доповів про готовність Харківських теплових мереж та Харківводоканалу.

«Щодо теплових мереж проводимо роботи, метою яких є виконання комплексу підготовчих заходів для забезпечення сталого функціонування в опалювальний сезон 2021 - 2022 років. Це капітальні та поточні ремонти, реконструкції технологічного обладнання теплових мереж будівель, заміна основних фондів, технологічні регламентні випробування обладнання та теплових мереж. Станом на 9 липня 55% котелень підготовлено до опалювального сезону», - зазначив Андрій Руденко.

Як він повідомив, наразі тривають планові роботи з утримання в належному стані водорозбірних очисних споруд, насосних станцій, магістральних водоводів та міських мереж водопостачання, проводять постійний контроль дотримання технологічних параметрів очищення та знезараження питної води тощо.