Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рятувальники Харківщини долучилися до акції зі здачі крові

Рятувальники Харківщини долучилися до акції зі здачі крові

23 липня за ініціативи Департаменту цивільного захисту ОДА кров для Харківського обласного центру служби крові здали співробітники ДСНС та водолазної служби області.

Представники Департаменту цивільного захисту ОДА також стали донорами.

«Ми вирішили поповнити резерви нашого центру служби крові та разом з Державною службою надзвичайних ситуацій, науково-методичним центром, рятувальною службою здали кров для тих, хто її потребує. Ми хочемо показати, що функція державних службовців - насамперед зробити життя громадян безпечним. Девіз нашого департаменту: якщо ми врятуємо хоча б одне життя – ми працюємо недарма. Сподіваюся, що ця акція стане прикладом для інших», - зазначив директор Департаменту цивільного захисту ОДА Іван Сокол.

60 представників Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації 23 липня прийшли до центру служби крові.

«Наші співробітники таку здачу крові проводять регулярно. У нас є своя база крові, яку ми використовуємо як для своїх співробітників, так і надаємо допомогу постраждалим, особливо після надзвичайних ситуацій або пожеж», - розповідає заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації, полковник служби цивільного захисту Анатолій Торяник.

Долучились до акції і співробітники водолазної служби - представники професії, яка потребує чималої фізичної витримки та сміливості, розповідає начальник Харківської обласної комунальної аварійної водолазної служби Василій Кравченко.

«Ми сьогодні тут, бо розуміємо: кров завжди потрібна. Прийшли сюди добровільно, щоб наша кров колись комусь допомогла», - зазначає Василій Кравченко.

Заступниця директора з медичної частини центру крові Олена Малигон ознайомила гостей з роботою центру, його матеріальною базою та науковим потенціалом. Вона зазначила, що робота служби крові спрямована на пропаганду добровільного безоплатного донорства, та подякувала всім, хто виявляє бажання здавати кров для порятунку життя інших.

«Ми щиро вдячні за те, що Департамент цивільного захисту та ДСНС долучилися до ініціативи щодо пропаганди донорства. Вся здана кров піде на облік у ДСНС і дасть змогу забезпечити співробітників компонентами крові, а також піде лікарням для пацієнтів різного профілю», - додає Олена Малигон.

Теги