Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громади запрошують до участі у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

Громади запрошують до участі у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

Заявки приймаються до 30 вересня 2021 року.

«Завдяки децентралізації місцеве самоврядування набагато краще забезпечене фінансовими ресурсами, які дозволяють громадам розвиватися за європейськими стандартами. Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» є своєрідним індикатором дієвості реформи на місцях», – зазначив генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Сергій Шаршов.

Цьогоріч конкурс проходить за такими тематичними блоками: згуртованість громади; організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я; реалізація проєктів стратегічного розвитку.

Конкурс проводиться з метою поширення кращих практик органів місцевого самоврядування у сфері соціально-економічного розвитку. Критеріями відбору визначено ініціативність, інноваційність, ефективність, впливовість та сталість результатів. 

Заявки приймаються до 30 вересня 2021 року на електронну пошту: best.practice.ukraine@coe.int. Рішення про визначення переможців ухвалює організатор конкурсу – Мінрегіон.

Партнером міністерства з проведення конкурсу є Рада Європи.

Детальніше про конкурс можна дізнатися тут.