Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Ткаченко розповів про реалізацію Стратегії популяризації української мови

Олександр Ткаченко розповів про реалізацію Стратегії популяризації української мови

Міністр культури та інформаційної політики взяв участь у форумі «Україна 30. Гуманітарна політика».

«Що було зроблено з приводу популяризації мови вже у нашому міністерстві? Ми розпочали лагідну, м’яку українізацію, і тут ефективним інструментом для нас є Стратегія популяризації української мови до 2030 року. «Сильна мова – успішна держава» має стати державною, цільовою, національно-культурною програмою з відповідним фінансуванням, що забезпечить всебічний розвиток і функціонування української мови як державної у всіх сферах життя в період до 2030 року», - наголосив міністр.

Він нагадав, що цю концепцію уряд схвалив у травні цього року.

«Також у 2021 році ми оновили посадовий склад експертної групи з питань мовної політики. Це консультативно-дорадчий орган КМУ, одним з головних завдань якого є підготовка пропозицій заходів, які будуть забезпечувати всебічний розвиток і функціонування української мови як державної в усіх сферах життя, працювати на створення єдиного культурного простору та збереження цілісності культури», - розповів Олександр Ткаченко.

Він повідомив, що Мінкультури створило Національну платформу з вивчення української мови.

«Вона об’єднує декілька сайтів та багато інших ресурсів з опанування державної мови. На цій платформі є різні можливості і різні формати навчання: текстовий, відео, інтерактивний, а також вправи і завдання з правопису. На сайті можна обрати ресурси для будь-якого рівня володіння мовою як для носіїв української мови, так і для іноземців», - розповів міністр.

Теги