Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2 липня у пункті пропуску «Гоптівка» провели понад 14 тисяч експрес-тестувань на COVID-19

З 2 липня у пункті пропуску «Гоптівка» провели понад 14 тисяч експрес-тестувань на COVID-19

Усього державний кордон за цей час перетнули понад 28 тисяч осіб.

Згідно зі змінами до постанови КМУ щодо запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з 2 липня усім, хто прибуває до України з Індії, Великої Британії, Ірландії, Російської Федерації або Португалії, необхідно проходити тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 – безпосередньо у пункті перетину державного кордону. Пов’язано це з тим, що у цих країнах наразі розповсюджується дельта-штам вірусу.

«У міжнародному пункті пропуску за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук створені всі необхідні умови для осіб, які перетинають кордон. Зокрема, цілодобово чергують служба швидкої допомоги, органи Нацполіції та служби ДСНС. На території пункту пропуску створені належні умови для осіб, які проходять тест та деякий час і вимушені очікувати результатів. Установлено 5 наметів, в яких особи можуть захиститися від сонця, окрім того, обладнано місця для заряджання мобільних пристроїв, у наявності постійно є прохолодна питна вода», - розповідає директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Іван Сокол. 

За його інформацією, державний кордон у пункті пропуску «Гоптівка» станом на ранок 13 липня перетнуло 28 640 осіб. 7471 особа встановила додаток «Дій вдома».

«Протестовано 14052 особи, з яких виявлено понад 70 позитивних результатів на коронавірус», - зазначив Іван Сокол.

За словами першого заступника голови Харківської районної державної адміністрації Володимира Усова, при виявленні позитивного результату тестування на COVID-19 осіб, які є громадянами України, направляють до інфекційної лікарні спеціальною бригадою швидкої допомоги під супроводом поліції.

«Якщо позитивний результат виявлено в іноземного громадянина, то його повертають на територію держави, з якої прибув», – зазначив Володимир Усов.

Наразі у пункті пропуску «Гоптівка» облаштовано три місця для проведення експрес-тестування. За необхідністю кількість місць для проведення тестувань можуть збільшити. Також до роботи з особами, які перетинають кордон, планують залучати волонтерів проєкту «STOP COVID-19. Харківська область».

«Волонтери нашого проєкту будуть надавати для осіб, які перетинають державний кордон, консультативні послуги: правила перетину кордону, розташування пунктів тестування тощо. Також вони зможуть надавати послуги психологічної допомоги, за потреби», - розповів керівник проєкту «STOP COVID-19. Харківська область» Андрій Шейнін.