Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На вихідних на Харківщині працюватимуть 5 центрів масової COVID-вакцинації

На вихідних на Харківщині працюватимуть 5 центрів масової COVID-вакцинації

9 липня відкрився черговий пункт масової вакцинації - на базі приватної клініки за адресою: місто Харків, вул. Кооперативна, 28-А, який працюватиме щоденно.

«Наразі ми намагаємось відкривати якомога більше центрів вакцинацій. Саме в цьому центрі буде працювати 1- 2 мобільні бригади, які у середньому будуть робити 100-200 щеплень на добу», - розповів директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов.

За словами головного лікаря медзакладу Андрія Волянського, клініка зголосилася відкрити центр на своїй базі, оскільки має багаторічний досвід проведення вакцинації. Для проведення щеплень від COVID-19 співробітники закладу пройшли спеціальні курси Міністерства охорони здоров’я України.

«Ми проводимо вакцинацію більш ніж 20 років. Ми маємо і досвід, і фах, і впевненість саме в тому, що ми це вміємо та можемо робити для жителів міста та області», - наголосив Андрій Волянський.

Лікарка-імунологиня медичного закладу Ганна Василенко, яка проводить огляд пацієнтів перед вакцинацією, розповіла, що відповідне навчання фахівці закладу проходили протягом двох днів.

«Дуже пізнавально, багато інформації. Тому тепер можемо щеплювати всіх пацієнтів, які піклуються про своє здоров'я. Адже вакцинація захищає від важких форм, захищає від реанімації. Це дуже важливо, тому що всі ми хочемо захистити наших рідних і близьких», - розповіла Ганна Василенко.

За словами Максима Хаустова, 10 липня у Харкові відкриється ще один пункт масової вакцинації за адресою: вулиця Тринклера, 6.

Адреси центрів масової вакцинації проти COVID-19 у Харківській області:

-  місто Харків, Полтавський Шлях, 56, 10 та 11 липня з 9:00 до 18:00;
-  місто Харків, Сумська, 56, 10 та 11 липня з 9:00 до 18:00;
-  місто Харків, Шатилова Дача, 4, 10 та 11 липня з 9:00 до 18:00;
-  місто Харків, Тринклера, 6, 10 та 11 липня з 9:00 до 18:00;
-  місто Харків, Кооперативна, 28-А, щоденно з 9:00 до 18:00.

Вакцинацію проводитимуть жителям області та міста Харкова, які записалися до листа очікування у додатку, через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ.