Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорозі Київ – Харків – Довжанський у напрямку Полтави асфальтують праву проїжджу частину

На дорозі Київ – Харків – Довжанський у напрямку Полтави асфальтують праву проїжджу частину

Реконструкція 25-кілометрової ділянки дороги М-03 виконується в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області, нині на км 405 – км 408 влаштовують асфальт по правій проїжджій частині.

«Тривають роботи з реконструкції ділянки автомобільної дороги М-03 "Київ – Харків – Довжанський" з км 395+064 по км 420+050 з боку Полтави і майже до Валок», - зазначили в САД.

Наразі роботи ведуться з км 404 по км 417. На цій ділянці дорожники виконують роботи з асфальтування, влаштування основи за методом холодного ресайклінгу, відсипання земляного полотна та відсипання шару основи.

Довідка. У 2018 році переможцем тендерної процедури на реконструкцію цієї ділянки дороги стала турецька компанія «Onur Taahhut», яка підписала міжнародний контракт з «Укравтодор». Угода розрахована на чотири роки. Згідно з проєктом довжина ділянки ремонту становить 25 км. Роботи планують завершити наприкінці 2021 року. Після завершення робіт ділянка автомобільної дороги матиме по дві смуги руху в обидва напрямки і буде відноситися до I технічної категорії. Крім цього, буде встановлено освітлення на небезпечних ділянках і вжиті додаткові заходи з безпеки руху.