Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося чергове засідання госпітальної ради при Харківській ОДА

Відбулося чергове засідання госпітальної ради при Харківській ОДА

Нарада пройшла 30 червня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Черняка.

Під час заходу обговорили питання забезпечення закладів госпітальної бази Харківської області, що визначені для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, централізованим потоковим киснем, реанімаційними ліжками, сформованими бригадами фахівців та потенційні можливості розширення зазначеного ресурсного забезпечення на перспективу.

Михайло Черняк зазначив, що протягом останнього часу особисто ознайомився зі станом закладів, щоб з’ясувати, які питання необхідно допрацювати.

«Завдяки новій госпітальній базі, ми збільшили кількість ліжок: на сьогодні фактично на 300, що дає можливість знизити відсоток завантаженості нашої мережі. І збільшили кількість ліжок з подачею централізованого потокового кисню: майже на 200», - зазначив Михайло Черняк.

Так, на сьогодні госпітальна база становить 3065 ліжок, у роботі задіяно 97 медичних команд, наявні 191 ліжко інтенсивної терапії, 237 апаратів ШВЛ.

Учасники наради обговорили питання про організацію роботи лікарів первинної ланки з дотримання маршрутизації пацієнтів на COVID-19 у контексті ефективної взаємодії із закладами спеціалізованої медичної допомоги, а також проведення компанії з вакцинації серед населення.