Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівництві ФОКу в Чугуєві вже закінчують чорнову заливку підлог

На будівництві ФОКу в Чугуєві вже закінчують чорнову заливку підлог

Новий фізкультурно-оздоровчий комплекс будують в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як розповів представник підрядної організації Олександр Нестеренко, будівельники почали підготовчі роботи на об'єкті 26 квітня, а активні роботи - в травні. Так, було викопано котлован, змонтовано фундаментні блоки, зроблено зворотнє відсипання, ущільнення, гідроізоляцію й утеплення фундаменту. Як зазначає представник підрядника, на підготовчі роботи було витрачено близько 200 куб. м піску, на ущільнення ґрунтів й зворотнє відсипання використали таку саму кількість щебеню.

Сьогодні робітники займаються чорновим заливанням підлоги, для чого буде витрачено 100-130 куб. м бетону.

«Зараз у нас працюють бетонувальники. Перед цим в'язалася арматура, а нині відбувається укладання бетону. Вони його розтягують по відміткам і рівням, вібрують, трамбують, створюють щільність - це покращує якість несучої платформи», - розповів про поточні роботи Олександр Нестеренко.

Він також зазначив, що надалі буде проводиться чистова заливка підлог, а вже за тиждень бетон стане міцним. Повністю він висохне тільки за місяць. Втім, як стверджує будівельник, цей час не буде витрачено даремно - паралельно будуть проводиться інші види робіт, після чого здійснять збірку несучих конструкцій.

«У нас є бригада й спеціальне обладнання для монтажу цих конструкцій. Роботи зі збірки є одними з найважчих за складністю, оскільки це безкаркасна будівля, - уточнює будівельник. - Паралельно будуть задіяні каменярі, які будуть закладати отвори стін тощо. Також будуть проводиться інші супутні роботи: водопровід, каналізація, опалення».

За словами Олександра Нестеренка, щодня на будівництві задіяно 15-20 осіб, які працюють без вихідних. Усі роботи проводяться згідно з затвердженими графіками.