Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на виставку, присвячену Дню фотографа

Харків’ян запрошують на виставку, присвячену Дню фотографа

З 1 по 17 липня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» проходитиме традиційна звітна фотовиставка Обласної громадської організації «Харківський фотоклуб» «FOCUSники».

«Харківський фотоклуб» продемонструє свої найкращі роботи за останній рік, серед яких представлені портретна, вулична, пейзажна, натюрмортна, сюжетна, театральна фотографії. Окрім різних жанрів та напрямів, кожний автор має свій індивідуальний погляд і підхід, тому глядач має змогу ознайомитися з широким зрізом фотографічного мистецтва.

«Фотографія, яка спочатку свого існування позиціонувалася як засіб документального відображення реальності згодом стала одним з засобів творчої реалізації і величезним полем для художніх експериментів. Нараховуючи двісті років історії, фотографія не втратила своєї актуальності і зараз, а навпаки набула більшого поширення та популярності завдяки розвитку сучасних медіа (особливо - інтернету). Цей факт відкриває можливість проявити себе широкому колу людей, а в той самий час - створює величезну конкуренцію. Одним із способів не загубитися серед такого візуального розмаїття, знайти свій власний стиль і коло однодумців, - є фотографічні об'єднання», - зазначили в галереї.

У виставці візьмуть участь: Євген Брезицький, Зоя Костіна, Ірина Деркач, Катерина Погрібна, Лідія Цапко, Людмила Санжарівська, Микола Довбиш, Сергій Любецький, Тетяна Бутвіна, Тетяна Золотарьова.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 1 липня о 17:00. 

Довідка. У 2006 році в Харкові виникла громадська організація «Харківський фотоклуб», головним завданням якої є створення творчого простору для людей, зацікавлених фотографією, де вони мають змогу спілкуватися, обмінюватися знаннями та демонструвати власні фотографічні досягнення, зокрема у вигляді виставок. Харківський фотоклуб відкритий для людей різного віку, різного досвіду і з різними смаками і поглядами. Також у межах клубу проводяться різноманітні заходи: творчі зустрічі, лекції, фотопоходи й інші цікаві події, що дозволяють ефективно розвивати навички і знання в сфері фотографії.