Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА обговорили питання техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

В ОДА обговорили питання техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

Нарада відбулася 14 червня під керівництвом заступника Харківської облдержадміністрації Михайла Харнама.

На зустрічі були присутні керівники Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації, міст обласного підпорядкування та АТ «Харківгаз».

Метою зустрічі стало обговорення питання укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та газового обладнання побутовими споживачами.

Так, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги» (пункт 3 статті 14) технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання здійснюються суб’єктом, визначеним співвласниками багатоквартирного будинку, коштом співвласників.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках здійснюється коштом співвласників такого багатоквартирного будинку.

У разі укладання такого договору за технічне обслуговування та безпечну експлуатацію внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку несе відповідальність оператор газорозподільної системи або інший суб’єкт господарювання, з яким укладено договір.

З переліком організацій, в яких є всі необхідні дозволи для проведення робіт з технічного обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових систем газопостачання можна ознайомитись на офіційному сайті Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці.