Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зроблено 83401 щеплення проти COVID-19

На Харківщині зроблено 83401 щеплення проти COVID-19

Про це повідомив 9 червня під час брифінгу заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За його словами, наразі в області активно триває процес ревакцинації. Зокрема, Михайло Черняк нагадав, що Харківщина 5 червня отримала 39900 доз вакцини AstraZeneca для проведення повторної вакцинації населення.

«Триває кампанія з ревакцинації тих, хто отримав першу дозу в попередній період, 90 діб спливає, і, відповідно, проводиться вакцинація другою дозою. Вакцина для ревакцинації є – і сьогодні вона використовується», - зазначив Михайло Черняк.

Він підкреслив, що наразі в області є три види вакцини: Comirnaty (Pfizer), AstraZeneca, CoronaVac. А найближчим часом Харківщина отримає 8200 доз Pfizer у межах тих 32 тис. доз, які були розподілені на область раніше.

Щодо розгортання центрів вакцинації на території області Михайло Черняк зазначив, що на Харківщині працює понад 140 пунктів вакцинації та майже 30 мобільних бригад, які проводять щеплення. Водночас  опрацьовується питання з розгортання центрів вакцинації.

«Що стосується необхідності розгортання центрів вакцинації на території нашої області, по типу пілотних областей, які вже їх використовують, то за минулий тиждень, у вихідні дні ми були одними з найкращих, ми зробили більше щеплень, ніж ті області, де працюють центри. Тому ми сьогодні розглядаємо це питання, але з точки зору популяризації доступності вакцинації для населення», - зазначив Михайло Черняк.

Також під час брифінгу Михайло Черняк додав, що згідно з оновленою госпітальною базою у Харківській області визначено 13 лікарень, які надають допомогу пацієнтам, хворим на коронавірус. 

«Загалом в регіоні використовується 2 тис. 778 ліжок, з яких наразі зайнято 848. Відповідно, всі ліжка забезпечено киснем як потоковим, так і концентраторами», - сказав Михайло Черняк.