Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створили гідрологічний заказник місцевого значення «Руськолозівський»

На Харківщині створили гідрологічний заказник місцевого значення «Руськолозівський»

Площа заказника становить 33,5 га, понад 5 га з яких – землі водного фонду.

Відповідне рішення підтримали депутати Харківської обласної ради під час чергової сесії 10 червня.

Гідрологічний заказник місцевого значення «Руськолозівський» розташований на території Харківського району поблизу села Руська Лозова.

«Територія заповідної зони представлена рідкісними природними комплексами та має значну природоохоронну цінність для області. На території заказника мешкають типові та унікальні угрупування рослин та тварин, зокрема - рідкісні види, занесені до Європейського червоного списку тварин і рослин, що знаходяться під загрозою зникнення у світовому масштабі, Червоної книги України та Переліку видів рослин, що підлягають особливій охороні на території Харківської області. Флора зазначеної території нараховує понад 300 видів рідкісних рослин, у тому числі цінних лікарських видів рослин», - розповів в.о. директора Департаменту захисту довкілля та природокористування обласної державної адміністрації Андрій Нерета.

Створення гідрологічного заказника місцевого значення «Руськолозівський» дозволить зберегти територію витоку та формування водотоку річки Лозовенька та її водно-болотного комплексу.