Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На об’їзній дорозі тривають роботи з фрезерування та асфальтування покриття

На об’їзній дорозі тривають роботи з фрезерування та асфальтування покриття

Роботи проводяться у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що спецтехніка працює майже цілодобово, аби якнайшвидше надати безпечний та комфортний проїзд. 

Станом на 1 червня на об’їзній дорозі навколо м. Харкова влаштовано 30,7 км першого вирівнювального шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші та 19,3 км у другому вирівнювальному шарі з використанням георешітки в асфальтобетоні. З них:

на ділянці М-03 «Київ-Харків-Довжанський від смт Пісочин до Роганського житлового масиву»: 22,5 км - у першому шарі та 13,5 км - у другому;

на ділянці М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків" від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка»: 8,2 км - у першому та 5,8 км - у другому.

Крім цього, для ув’язки дорожнього покриття між шарами асфальтобетону дорожники влаштовують композитну арматуру, нині вже влаштовано 8,6 тис. кв.м.

Також відфрезеровано 46,2 км старого покриття: М-03 від смт Пісочин до Роганського житлового масиву - 32,5 км, М-03-03 від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка - 13,7 км.

«Наразі на ділянці дороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський", яка входить до складу об’їзної, підрядниками виконуються роботи з влаштування вирівнювального шару з використанням георешітки в асфальтобетоні на ділянці між рестораном "Баден-Баден" і поворотом до метро "Перемога" на Олексіївці км 486 - км 488, фрезерування старого шару покриття км 482 (з боку естакади в бік авторинку "Лоск"), а також роботи з посилення дорожнього покриття на км 487 та км 506», – уточнили в Службі автомобільних доріг.

Зокрема, на ділянці дороги М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» продовжуються роботи з влаштування вирівнювального шару між Роганським житловим масивом та "Філіп Моріс", фрезерування з’їздів.

Паралельно виконуються роботи на додаткових перехідно-швидкісних смугах, видалення чагарникової порослі з узбіч та встановлення бортів, демонтаж бар’єрного огородження, демонтаж старого та влаштування нового бортового каменю.

Довідка. Об’їзна дорога навколо м. Харкова складається з відрізків 5-х доріг загальною протяжністю 82 км. Загалом у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 58 кілометрах об’їзної дороги за маршрутом «Пісочин-П'ятихатки-Рогань-Безлюдівка» повністю оновлять покриття, встановлять нові знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя. Вартість проєкту становить 1,8 млрд гривень, термін виконання – 2 роки.